Seizoenslot in mineur

DEES -Waalre 2-1

Daar waar Waalre enkele wedstrijden geleden nog een riant uitzicht had op de vierde plaats is dit na de laatste wedstrijd in het seizoen 2016-2017 verdwenen als sneeuw voor de zon. Slechts met een overwinning zou de ploeg een Pyrrus kansje overhouden. Dit mislukte compleet en de wedstrijd tegen DEES ging in de slotminuut zelfs verloren 1-2.

De wedstrijd was lange tijd volledig in evenwicht. Waalre trachtte druk te zetten op DEES maar de thuisclub liet zich niet wegzetten en vocht voor wat het waard was. Dit leverde veel middenveld spel zonder actie voor de beide doelen. Totdat in de 31e minuut Rob Stroosma de door keeper Bastiaan Bremer weggeslagen bal volley nam en vanaf ongeveer 15 meter de 1-0 aantekende. Waalre reageerde onmiddellijk en enkele minuten later schoot Lowie van Kuringen voorlangs na een uitstekende voorzet van Ivar Brans. Ruststand 1-0.

Na rust meteen een aandringend Waalre dat hier al snel beloond voor werd. In de 49e minuut vond Rogier Schellens doelman van Kroonenburg op zijn weg en kon vervolgens Lowie van Kuringen in de rebound de gelijkmaker aantekenen. Waalre werd hierna sterker en sterker maar omdat de verdiende voorsprong uitbleef ging de ploeg ook meer risico nemen. Dit gaf DEES ruimte voor gevaarlijke counters. Nadat Bart Dieker al een keer op het laatste moment gestopt kon worden was het tenslotte Mitchel Smits die in de 90e minuut profiteerde van de ruimte die Waalre bood en zodoende DEES de overwinning schonk 2-1.

Voor Waalre zit het seizoen erop en nu mag de ploeg vakantie nemen waarna een nieuwe poging tot succes ondernomen kan worden in het seizoen 2017-2018

Opstelling Waalre
Bastiaan Bremer
Stefan Claeys, Tim van Schijndel, Johan van den Reek, Daan Bosman
Robbert van Neer, Rogier Schellens, Wouter Bosman
Kees Uijthoven, Lowie van Kuringen, Ivar Brans

Updated: 9 mei 2017 — 16:35
© Redactie RKVVW 2015 - 2016